maandag 9 januari 2012

21


Wat nu?!

Het is al 21 posts geleden dat dit verhaal begon, en dus tijd voor een samenvatting.
Na een mysterieus ongeluk op een FMM (Friendcodes-Member-Meeting) zijn verschillende Friendcode-leden op een onbewoond eiland beland. Drie leden, de kleine 28, de lange Ruolio en de vrouwlijke Yarah, verzamelen zich nadat ze een fles op het strand gevonden hebben.

In deze fles staat een lang en boeiend verhaal, maar dankzij de vele spatiefouten kan de grammarnazi 28 er slechts iets over lieve heers beestjes uit halen.
Nadat 28 en Ruolio besluiten een huis te bouwen, verdwijnt Yarah in de armen van een lieveheersbeestje ter grote van een kever (de auto).

28 keert een eerder-gemaakte boot om en ziet dit als een huis, en zichzelf als een geniale bouwvakker en grootse architect. Ruolio schud zijn hoofd en gaat hout halen voor een beter huis te maken. Op dat moment begint 28 te stoken in de omgekeerde boot annex huis. Het hout dat Roel mee terug neemt wordt dan ook linea recta door 28 op zijn vuur gegooid, hierdoor wordt het vuur groter en verbrand het huis.

Uit de assen van het huis verschijnt een lieflijke toverfee van vuur die hun een wens laat doen, 28 twijfelt geen moment en wenst zijn huis terug. Echter vliegt deze in de fik en uit de assen herrijst een brugse as-demoon die zegt dat ze eens wat nuttigs moeten doen. Onze nederige helden trekken daarop het bos in waar ze de vermiste Yarah en daarnaast ook nog eens Megarne vinden, beiden ongeveer één meter vijftig diep de grond in gegraven.

Eenmaal terug op de basis, vindt Roel een fles en papier, en besluit een brief te schrijven. Yarah vindt ook een hoop flessen en een stofzuiger, en besluit het as op te zuigen en in flessen te doen, aangezien deze na een tijd veranderen in asbest houtskool.

Arne zei "Cavia" en uit de wolken kwam Rabadenzo neergedaald, of zo lijkt het te hebben geschenen, hij beweerde de schepper van onze helden te zijn en eiste cavias. Onze crew weigerde en hoorde toen gestamp uit het bos.

Uit het bos kwam een gigantisch lieveheersbeestje aangestormd, met niet zo heel lieve, noch heerlijke, bedoelingen, en achtervolgde de vluchtende 28, Rabadenzo en Roel. Arne en Yarah, die niks deden, werden niet achtervolgd.
Het beest spoog een cocon uit, tegen het achterhoofd van 28, en vloog weg.
Roel vindt ondertussen nog een fles in het vlaams in de zee, en geeft deze aan Arne. Arne, eerst lachend en vervolgens geshockeerd door de inhoud van deze brief, snijd in een boom en drinkt het sap, waardoor hij voor een minuut of 2 groot wordt en vervolgens weer krimpt.

Die avond slapen de schipbreukelingen in het gevonden schild van een lieveheersbeest. De volgende ochtend besloten ze te kijken wat er in de cocon zat. Het bleek een dode Thomas te zijn, tot grote shock van onze helden. Ze gaven hem een Noorse begrafenis door zijn lichaam op een boot te zetten en deze te verbranden.
Tijdens dit drama werd Yarah emotioneel en zocht troost bij de grote doch tengere Roel. 28 zag dit en werd jaloers. Als poging om zijn mannelijkheid te bewijzen ging hij met Rabadenzo op jacht, en liet Arne bij Roel en Yarah achter om een huis te bouwen.